Novosti

17/09/2015

Sudjelujte u kreiranju proračuna za 2016. godinu

Grad Pula i ove godine organizira javne tribine u svim gradskim mjesnim odborima gdje će građani, u izravnom dijalogu s predstavnicima Grada Pule, moći sudjelovati u kreiranju transparentnog prijedloga proračuna za 2016. godinu. Na taj način svi zainteresirani Puljani mogu iznijeti svoje sugestije, mišljenja i prijedloge koji će se, sukladno mogućnostima, uzeti u obzir i uvrstiti u proračun za 2016. godinu.

Kao jedna od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj, Pula svojim građanima omogućuje i da putem web stranice www.proracun.pula.hr, na jednostavan, razumljiv i intuitivan način doznaju sve o proračunu i načinu na koji se proračunska sredstva koriste te da daju konstruktivne prijedloge za njegovu izradu. Na taj će način gradska uprava ima priliku skrojiti verziju proračuna koji maksimalno zadovoljava potrebe i želje građana grada Pule te je prihvatljiva široj javnosti.

Praksu zajedničkog kreiranja proračuna Grad će nastaviti provoditi i ubuduće jer jedino dijalogom, izravnim kontaktom i transparentnim načinom vođenja grada može se izraditi kvalitetniji proračun, a mogu se realizirati i strateški projekti koji u konačnici dodatno podižu kvalitetu života u Puli.

Ovim putem pozivaju se građani da se u što većem broju odazovu na javne tribine o izradi proračuna te da posjete web stranicu www.proracun.pula.hri iznesu svoje prijedloge, a Puljani svoje prijedloge za novi proračun mogu slati i putem e-Konzultacija.

Raspored održavanja tribina po mjesnim odborima detaljno je razrađen u tablici:

 DATUM

SAT

MJESNI ODBOR

MJESTO

22.09., utorak

16,00

MO Stari Grad,

MO Arena,

MO Monte Zaro

Vijećnica, Forum 1

18,00

MO Gregovica,

MO Kaštanjer,

MO Monvidal

Kaštanjer 10

23.09., srijeda

16,00

Mo Valdebek,

MO Busoler

Šišanska 25 A

18,00

MO Štinjan

Selo 2

29. 09, utorak

16,00

MO Veruda

Banovčeva ulica 4/6

18,00

MO Stoja,

MO Sv. Polikarp -Sisplac

Lettisova 1

30.09., srijeda

16,00

MO Nova Veruda,

MO Vidikovac

Vidikovac 7

18,00

MO Šijana,

MO Veli Vrh

Osnovna škola Veli Vrh, Brunjakova 5