Novosti

23/09/2015

ŠKRAPULA - trčite, hodajte i uživajte u ljepotama prirode uz more!

Ovog vikenda, točnije u nedjelju 27. rujna u autokampu Stoja  održat će se utrka simboličnog naziva ŠKRAPULA. Trčat će se  dva kruga po stijenama oko autokampa, uz manji dio cestom, najavili su na današnjoj konferenciji za medije organizatori i sponzori ove, u Puli nove, sportske manifestacije. Zajedno s brojnim sličnim događanjima Škrapula produžuje i obogaćuje turističku sezonu ali i šalje pozitivne poruke zdravog života. "Ovo nam je prva utrka i vjerujem kako će dogodine manifestacija biti još veća. Njome dodatno nudimo kvalitetne sadržaje u post sezoni te s nizom sličnih manifestacija zaokružujemo sportsko-rekreativnu sezonu." kazala je direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj koji su zajedno s Pula sport d.o.o. organizatori manifestacije. Suorganizaciju potpisuju pulska Udruga kineziologa i Triatlon savez Istarske županije a pokroviteljstvo Grad Pula i Arenaturist d.d. kao generalni sponzor. Erik Lukšić direktor Pula sporta iznio je osnovne podatke o utrci i kategorijama natjecanja. "Staza utrke koja starta u 10 sati duga je pet kilometara. Osim natjecateljskog dijela, održat će se i rekreativna utrka bez kotizacije za sve građane. Natjecat će se u nekoliko kategorija i to do 29 godina, od 30 do 39 godina, od 40 do 49 godina i posljednja je kategorija  50+. " pojasnio je Lukšić pozvavši sve zainteresirane da se prijave u što većem broju i provedu nedjeljno poslijepodne u sportskom duhu, ako ne trčeći barem hodajući po škrapama uz more. Po završetku utrke u autokampu Stoja u 11.30 sati bit će organizirana dodjela nagrada i priznanja. Tri prvoplasirana natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji po kategorijama dobivaju medalje, a ukupni pobjednici smještaj u objektima Arenaturista, dok su druga i treća nagrada poklon paketi. "Želja nam je da manifestacija bude uspješna i da budemo prepoznati kao rekreativna zona u ovom djelu Istre. " naglasila je Manuela Kraljević iz Arenaturista.

Svi zainteresirani prijavnice mogu preuzeti na stranicama Turističke zajednice Pula i ispunjenu poslati na e-mail tz-pula@pu.t-com.hr ili donijeti u info centar TZ Pula, Forum 3 ali primat će se i na dan utrke do 30 minuta prije samog početka. Kontakt telefon je 099/ 219 4965.


Startnina za sudjelovanje u utrci je 50 kuna (cca 7 EUR) za uplatu preko računa i za uplate na licu mjesta. Startnina se uplaćuje na račun UDRUGE KINEZIOLOGA PULA  IBAN: HR31 2484008-1106783953   (RBA) SWIFT : RZBHHR2X.

Sudionici utrke koji se odluče na uplatu startnine preko računa dužni su kod preuzimanja startnih brojeva priložiti dokaz o uplati i dobit će prigodnu majicu. Svi građani koji će sudjelovati bez kotizacije ne dobijaju majicu, ali se mogu pridružiti na fešti poslije utrke.