Novosti

23/09/2015

Miletić primio bivšeg gradonačelnika grčkog otoka Oinoussai

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače grčkog brodovlasnika Evangelosa Angelakosa koji ovih dana boravi u Puli.

Miletić je Angelkosa, koji je ujedno obnašao i funkciju gradonačelnika grčkog otoka Oinoussai i to 16 godina u kontinuitetu, upoznao s bogatom poviješću Pule i aktualnim gradskim projektima. Dodao je kako se Pula danas nalazi na svojevrsnoj prekretnici te se iz jakog vojno-industrijskog grada sve jače okreće turizmu, a veliku razvojnu šansu u tome imaju bivše vojne zone i napušteni vojni objekti.

Angelkos je pak za grčki otok Oinoussai kazao kako je međunarodno poznat po vrlo razvijenom trgovačkom brodarstvu, a za vrijeme njegova mandata na otoku su realizirani važni kapitalni projekti koji su doprinijeli boljoj kvaliteti življenja stanovnika otoka.

Za posjet Puli, Anglekos se kaže odlučio zbog toga što voli povijest i što ga zanimaju krajevi bogate prošlosti, a u Puli namjerava posjetiti i brodogradilište Uljanik za koje je kazao kako se sjajno razvija te kako su se u prošlosti u tom brodogradilištu gradili brodovi upravo za grčke naručitelje.