Novosti

24/09/2015

Obavijest o promjeni termina i postupka za financiranje i ugovaranje programa i projekta u kulturi. za 2016. godinu

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi ("Narodne novine" br. 47/90., 27/93. i 38/09.) i Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15) termini i postupci za financiranje programa i projekta u kulturi Grada Pule za 2016. godinu određuju se kako slijedi:

    1. Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Pule za 2016. godinu  bit će objavljen 2015. godine. Prijave na javni poziv mogu podnijeti ustanove (osim privatnih), samostalni umjetnici i druge fizičke osobe, te trgovačka društva registrirana za obavljanje kulturnih djelatnosti.

    2. Javni poziv za financiranje i ugovaranje programa i projekta kojim se ispunjavaju ciljevi i prioriteti definirani Kulturnom strategijom Grada Pule koje provode udruge i organizacije civilnog društva (zaklade, privatne ustanove,  vjerske zajednice i druge neprofitne organizacije uključujući i umjetničke organizacije) bit će objavljen nakon donošenja Proračuna Grada Pule za 2016. godinu sukladno Godišnjem planu javnih natječaja.

Podsjećamo sve udruge na obvezu usklađenja općih akata u roku određenom Zakonom o udrugama("Narodne novine" 74/14)