Novosti

25/09/2015

Upišite se na jednu od besplatnih radionica Zajednice tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture Pula započela je s provođenjem upisa u cjelogodišnje besplatne tehničke radionice za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području grada Pule. Riječ je o besplatnim radionicama koje će se odvijati u Centru za tehničke aktivnosti "Veruda" jednom tjedno, u popodnevnom terminu, u trajanju od dva školska sata.

U Centru su već započeli upisi u cjelogodišnje radionice za učenike od 1. do 4. razreda. Upisi se odnose na radionicu maketarstva "Diorama" na kojoj učenici stječu nova znanja o modeliranju te izrađuju makete od raznih materijala. Učenici nižih razreda mogu upisati i radionicu Eko -lego konstruktorstva u sklopu koje učenici grade tehničke tvorevine koje za svoje funkcioniranje koriste energiju iz obnovljivih izvora.

Za učenike od 3. do 8. razreda kreću interdisciplinarne radionice RC automodelarstva, RC brodomodelarstva, robotike i elektronike te radionica digitalne fotografije. Polaznici će moći pohađati i "Malu školu čiste energije" u kojoj će kroz multimedijalne sadržaje i prezentacije upoznati praktičnu primjenu obnovljivih izvora energije. Također, moći će se upisati radionica brodomaketarstva u sklopu koje se polaznici upoznaju s konstrukcijom broda i izradom jednostavnije makete čamaca. Radionica  "Ekologija i tehnika zajedno" nudi učenicima priliku da nauče ponešto o životinjskom svijetu te izrade drvene kućice za ptice, šišmiše i kukce.

Centar kroz razne aktivnosti mlade potiče na stvaralaštvo i inovativnost, nudi stjecanje novih znanja i vještina, upoznavanje s metodama istraživačkog rada te ih u konačnici dodatno priprema za daljnje školovanje. Po svojoj prirodi programi Centra nadovezuju se na predmetne iz prirodoslovlja, tehničke kulture i informatike u osnovnoj školi.  Svi programi i aktivnosti u CTA "Veruda" provode se na temelju pozitivnog stručnog mišljenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH.

Sve navedene radionice kreću 5. listopada, a  za dodatne informacije oko upisa potrebno je nazvati na broj telefona: 052/ 223-171.