Novosti

25/09/2015

Edukacija o djelovanju elektromagnetskih zračenja

Na inicijativu pulskog gradonačelnika Borisa Miletića koji je danas razgovarao s članom uprave Vipnet teleoperatera, radovi na postavljanju antene mobilne telefonije na području Nove Verude do daljnjeg su obustavljeni, a u ponedjeljak 28. rujna Vipnet će organizirati edukaciju na kojoj će sve zainteresirane pobliže upoznati s funkcioniranjem elektroničke komunikacijske mreže, odnosno baznih stanica koje pomoću antena odašilju i primaju elektromagnetske valove.

Iako postavljanje elektroničke komunikacijske infrastrukture na postojećim građevinama nije u nadležnosti Grada Pule, edukacija je organizirana kako bi svi zainteresirani mogli dobiti transparentne, stručne i točne informacije o elektromagnetskim poljima i njihovom utjecaju na ljudsko zdravlje i okoliš. Postojeći zakonski propisi u Hrvatskoj u ovom području pružaju potpuno adekvatnu zaštitu građanima te će građani na predavanju biti upoznati s relevantnim informacijama o neštetnosti zračenja za ljudsko zdravlje.

Predavanje na kojem ćeprisustvovati renomirani stručnjaci iz područja edukacije o elektromagnetskom zračenju, održat će se u ponedjeljak 28. rujna 2015. godine u 17,00 sati u prostorijama Zajednice Talijana Circolo(Carrarina ul. 1).