Novosti

28/09/2015

ŠKRAPula oduševila sudionike

Uz 50-ak prijavljenih trkača u natjecateljskoj i rekreativnoj kategoriji jučer, 27. rujna, u autokampu Stoja održana je prva utrka po škrapama prigodnog nazivaŠkrapula. Sudionici su trčali dva kruga po stijenama oko kampa te djelomično po cestama i stazama uz more, u ukupnoj dužini od pet kilometara. Trci su se, uz domaće snage, odazvali i inozemni gosti koji borave u Puli i koji su imali samo riječi hvale od ideje, lokacije održavanja i samu organizaciju. Zajedno s brojnim sličnim događanjima Škrapulaje dodatno obogatila turističku posezonu ali i poslala pozitivne poruke zdravog života.

Natjecalo se u više kategorija: do 29 godina, od 30 do 39 godina, od 40 do 49 godina i posljednja je kategorija bila 50+.

Po završetku utrke u autokampu Stoja podijelile su se nagrade i priznanja. Tri prvoplasirana natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji po kategorijama dobili su medalje, a ukupni pobjednici smještaj u objektima Arenaturista, dok su druga i treća nagrada bili poklon paketipokrovitelja Grada Pule.

- Uz TZ Pula zajedničkim smo snagama probili led i realizirali prvu ŠKRAPulu natjecateljskog karaktera. Ideja je da sljedećih godina nastavimo i to u dva pravca; prva je nit vodilja produljenje posezone kroz ponudu sportskih aktivnosti i to kroz četiri vikenda u rujnu i listopadu: od ulične utrke X-ice, triatlona, Kotačićima uz more, te trčanja po škrapama, a eto dogovorili smo i da će završnica biciklističke rekreativne utrke "Jug na dva kotača" biti upravo u Puli i tako zaokružiti 4-tjedne sportske aktivnosti pod nazivom "pula + sport". Upravo bi ovaj potonji naziv trebao biti brend kojim će se Pula predstavljati na turističkim sajmovima i tako privlačiti goste u posezoni. Drugi je pravac usmjeren prema našim sugrađanima kako bi kroz projekt "PULA - zdravi grad" potaknuo naše sugrađane na aktivno bavljenje tjelesnim aktivnostima tijekom jeseni, kao pandan proljetnim aktivnostima u Šijanskoj šumi - istaknuo je direktor Pula Sporta Erik Lukšić dodajući kako bi time Pula osim  nadaleko prepoznate koncertne destinacije postala i prepoznata sportska destinacija.

Zadovoljstvo održanom ŠKRAPulom nije krila niti direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj pojasnivši kako je osim samog natjecanja ŠKRAPula  i jedan vid rekreacije i ugodnog druženja te je dogodine najavila još veću i bogatiju ŠKRAPulu, moguće preimenovanu u Pula ROCKS zbog sličnosti Škrapule s brendiranim Škrapingom na otoku Pašmanu.

Uz pokroviteljstvo Grada Pule, organizatori ove manifestacije bili su Pula sport d.o.o. i Turistička zajednica grada Pule, dok su suorganizaciju potpisali pulska Udruga kineziologai Triatlon savez Istarske županije. Generalni sponzor bio je Arenaturist d.d.