Novosti

28/09/2015

Grad Pula najnapredniji u primjeni različitih instrumenata upravljanja kvalitetom

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci primila je danas u prostorijama Komunalne palače više asistentice sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Jasminu Džinić i Romeu Manojlović koje provode sveobuhvatno istraživanje o primjeni instrumenata upravljanja kvalitetom u lokalnoj samoupravi. Kako su i same navele, istraživanje se provodi u okviru projekta COST (Cooperation in Science and Technology) financiranom od strane EU, a svrha istraživanja je ispitati učinkovitost provedbe upravljanja kvalitetom u lokalnim jedinicama.

"Rezultati prethodne analize provedene u svim hrvatskim gradovima pokazali
su da je Grad Pula najnapredniji u primjeni različitih instrumenata upravljanja kvalitetom i može biti grad primjer ostalim lokalnim jedinicama u Hrvatskoj, ali i šire, budući da će rezultati istraživanja biti predstavljeni na međunarodnim konferencijama", kazala je Manojlović zanimavši se posebno za sudjelovanje Grada na programu INpuls Udruge gradova i projekt e-Vrtići koji je proglašen i najboljom praksom.

Mlade znanstvenice Puh Belci je upoznala s e-poslovanjem koji je u rad uprave uveden još 2008. godine i zahvaljujući kojemu je Pula danas prepoznata kao jedna od najtransparentnijih javnih uprava u Hrvatskoj, a predstavila je i ostale implementirane projekte poput elektroničkog potpisa, e-Konzultacija, objedinjenog upisa u vrtiće e-Vrtića, usluge plaćanja putem e-Računa i e-Uplatnica i brojne druge. "Još 2009. godine u rad uprave uveden je sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008, a 2014. uveli smo i sustav upravljanja informacijskom sigurnošću prema normi ISO 27001. Pored toga, Grad Pula uveo je i sustav upravljanja društvenom odgovornošću prema normi IQNet SR i postao  prvi grad u Hrvatskoj koji u poslovanje uprave ugradio odgovornost prema okolišu i ulaganje u svoje zaposlenike, povećavajući zadovoljstvo korisnika i smanjujući troškove poslovanja", kazala je Puh Belci.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnica pročelnika Ureda Grada Pule Lovorka Hajdić Golja i  voditelj upravljanja kvalitetom Integriranog sustava upravljanja u Gradu Puli Dražen Stepenov koji su govorili o dosadašnjim, konkretnim iskustvima u samim procesima upravljanja kvalitetom.