Novosti

29/09/2015

TZ Pula: izložba radova korisnika Doma "Alefredo Štiglić"

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, od ponedjeljka, 28. rujna 2015. godine, u izlogu Turističke zajednice Pula, Forum 3, postavljena je izložba radova korisnika Doma za starije "Alfredo Štiglić" Pula u suradnji s partnerskom Udrugom Art Studio Pula. Radovi su djelo ruku članova  keramičke radionice koja se provodi u Domu, a tema izložbe su keramičke razglednice naziva "Pozdrav iz Istre".

Podsjetimo, Međunarodni dan starijih osoba, značajan je i po prvoj razglednici iz Austrougarske monarhije, kojoj je i Pula tada pripadala.  Svi se s radošću prisjećamo nekih starih vremena, kada su nam razglednice i pisma bile jedino sredstvo komunikacije, koje su nas razveseljavale pozdravima, čestitkama, nekim novim i lijepim događajima iz naših života i kao da u svakome od nas negdje duboko postoji iskrena želja kojom priželjkujemo neku novu razglednicu, koja bi u nama opet  pobudila neke stare, nostalgične  osjećaje.

I naša je želja, da s ovim lijepim osjećajima, koji su obogaćivali  s vremena na vrijeme, naše živote proslavimo i da Međunarodni dan starijih osoba provedemo u krugu naših obitelji, prijatelja i suradnika, poručuju iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić.