Novosti

30/09/2015

Predstavljen projekt " Razmisli pa klikni"

Danas se u prostorijama Komunalne palače održala prezentacija projekta "Razmisli pa klikni" kojeg Udruga Roda provodi u partnerstvu s Vijećem za komunalnu prevenciju Grada Pule, Domom za odgoj djece i mladeži u Puli, Pulskom filmskom tvornicom te Društvima naša djeca Pazin i Poreč. Riječ je o projektu čija je svrha učiniti internet poticajnim i sigurnim alatom za djecu.

"Kako bismo zaštitili našu djecu i mlade te učinili internet sigurnijim mjestom  potrebno je zajedno uložiti puno rada i truda" konstatirala je zamjenica gradonačelnika Puh Belci te je dodala kako je riječ o, za Grad, vrlo značajnom projektu kao i tematici kojom se Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule u sklopu Operativnog plana bavi. Istaknula je kako se ovaj petak obilježava Međunarodni dan nenasilja, stoga postoji razlog više da se ovim današnjim prezentiranjem projekta skrene pažnja na sprječavanja nasilja i iskoristi prilika za širenje poruka nenasilja.

O dosadašnjim rezultatima i provedenim aktivnostima kroz projekt "Razmisli pa klikni" govorila je Jasena Knez Radolović iz Udruge Roda. "Proveli smo niz radionica, edukacija i fokus grupa namijenjenih roditeljima i djeci na kojima smo govorili o odgovornom i sigurnom korištenju interneta" kazala je Knez Radolović. Spomenula je i provedeno anketno istraživanje o navikama, stavovima i iskustvima tinejdžera prilikom korištenja interneta, a rezultati tog istraživanja mogu se pronaći na stranicama Udruge Roda. Ovim putem poslala je poruku roditeljima  da ne trebaju ograničavati niti zabranjivati pristup internetu, već da djeci  objasne kako ga sigurno i kvalitetno koristiti te koga pustiti u privatni virtualni prostor.

U osmišljavanje i provođenje projektnih aktivnosti uključili su se i partneri iz Pulske filmske tvornice koji su prema riječima Marka Zdravkovića Kunca izradili animirani i igrani film sa grupom osnovnoškolaca iz Karlovca. Na projektu su sudjelovali i štićenici Doma za odgoj djece i mladeži koji su izradili svoju seriju fotografija. Ravnatelj Doma Damjan Bistričić prokomentirao je kako je cijeli projekt bio izuzetno dobro prihvaćen od strane djece koja su imala priliku iznijeti svoja mišljenja, ojačati svoje  samopouzdanje te socijalizirati se u društvu.