Novosti

30/09/2015

Puh Belci primila izaslanstvo policije iz Hannovera

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci danas je u prostorijama Komunalne palače primila izaslanstvo policije iz Hannovera, na čelu s načelnikom tamošnje Policijske uprave Volkerom Kluwerom koje je u radnom posjetu Policijskoj upravi istarskoj.

Zamjenica gradonačelnika je zajedno s načelnicom Policijske postaje Pula Tatjanom Božac-Maksić delegaciju pobliže upoznala s radom Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule. Puh Belci prezentirala je do sada provedene aktivnosti koje se provode po pitanju prevencije maloljetničke delinkvencije kao i planove za buduće razdoblje. Dodala je kako Grad i policija imaju zajednički cilj, a to je smanjenje kriminaliteta, podizanje osjećaja sigurnosti i poboljšanje ukupne kvalitete života građana Pule.

Načelnik PD Hannover Volker Kluwe zahvalio se na prijemu i rekao da su u Puli prepoznali odličnog partnera za suradnju. Ujedno je izrazio zadovoljstvo što je Pula prepoznala važnost preventivnih projekata kojima se dodatno pridonosi sigurnost građana i turista.

Ovom je prilikom načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar pohvalio rad Vijeća kazavši da je  Grad Pula među prvim gradovima ustrojila Vijeće za komunalnu prevenciju.

Naime, ova međusobna suradnja između PU istarske i PD Hannover traje od listopada 2002. godine, a temelji se na unapređenju Strategije djelovanja "Policija u zajednici", odnosno organizaciji "Komunalne prevencije". Upravo su zahvaljujući suradnji dviju uprava najznačajniji rezultati ostvareni na području prevencije u lokalnoj zajednici, što je dovelo i do osnivanja Vijeća za komunalnu prevenciju u osam gradova i općina na području Istarske županije. Na današnjem sastanku sudionici su imali priliku za razmjenu korisnih iskustva upravo na navedenu temu budući da je sigurnost tema kojom se treba baviti cijela zajednica, a ne samo policija.