Novosti

01/10/2015

Lari Mari - Ženske večeri uz dobru knjigu

Nakon ljetne stanke u petak, 2. listopada 2015. godine ponovno započinju Ženske večeri uz dobru knjigu, zajednički program Gradske knjižnice i čitaonice Pula i udruge Aktivna. Gošće ove Ženske večeri uz dobru knjigu, koja započinje u 18.30 sati u Središnjoj knjižnici, su LarଠMarà¬, odnosno Larissa Kunić i Marieta Kola.

Osim što se bave energetskom i intuitivnom medicinom, suvlasnice su Entre Clinic u Opatiji, dijele i veliku strast prema književnosti iz koje su proizašli romani "Bez ljubavi i mržnje" i "Zlatni mjesec" u ciklusu Proze koja liječi. Kako same navode, čitateljima u svojim romanima ne nude upute ni savjete za samopomoć, već ih koristeći književni pristup navode na to da sami počnu raditi na sebi. Roman "Bez ljubavi i mržnje" u kratkom je roku postao iznimno popularan, a 2014. godine nagrađen je Kiklopom za najbolji debitantski roman.

Ove zanimljive autorice književnom večeri u pulskoj Knjižnici započinju svoja gostovanja u knjižnicama Istre i Kvarnera.

Ženske večeri uz dobru knjigu redovni su zajednički program Gradske knjižnice i čitaonice Pula i udruge Aktivna koji se, s ponekim iznimkama, održava posljednjeg četvrtka u mjesecu. Ove su večeri osmišljene kao niz predavanja za žene u svrhu njihova osnaživanja, a na svakoj knjižničarke predlažu nekoliko naslova u kojima se obrađuje jednaka ili slična tematika. Žene puno čitaju, otvorenije su i sklonije stalnom učenju, prednjače u čitanju knjiga popularne psihologije i do sada se pokazalo da vole predavanja kojima će poboljšati svoj život. Stoga je jedan od ciljeva ovih večeri potaknuti žene da čitaju više, da promišljaju o određenim temama, zajedno prodiskutiraju i izraze svoje mišljenje ili pitaju što ih zanima. Ulaz na sva predavanja je slobodan.