Novosti

01/10/2015

Pulski gradonačelnik Boris Miletić odlikovan redom Zvijezde Talijanske Republike

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas visoko državno priznanje Predsjednika Talijanske Republike "Ordine della Stella d' Italia", Red zvijezde Italije s počasnom titulom "Ufficiale" koja mu je dodijeljena zbog posebnih zasluga u promicanju prijateljstva i suradnje između država Hrvatske i Italije.

Svečanost je održana u pulskoj Zajednici Talijana, a priznanje je pulskom gradonačelniku osobno uručio Generalni konzul Italije u Rijeci Paolo Palminteri.

Miletić nije krio zadovoljstvo ovim priznanjem te je zahvalio svim prethodnicima i svim sugrađanima koji su, kako kaže, zaslužni za ovo priznanje. "Ponosan sam na način života koji njegujemo u našem gradu, posebno zbog pomirbe koju smo uspostavili i na vrijednostima  multikulturalnosti i suživota. Smatram da je ovo odlikovanje zapravo priznanje Gradu Puli, njegovim starim i novim stanovnicima, onima koji su došli ovdje živjeti i raditi i onima koji su s tugom u srcu morali otići. Također i onima koji su odlučili ostati u svom rodnom gradu i doprinijeti njegovom uskrsnuću iz pepela jednog svjetskog rata", izjavio je gradonačelnik Pule.

Prisjetio se i 5. rujna 2011. godine i susreta dvaju predsjednika republika Ive Josipovića i Giorgia Napolitana u pulskoj Areni. "Povijest treba pamtiti, a budućnost razvijati stoga sam siguran da nas čeka jedno ljepše razdoblje u kojemu ćemo nastaviti razvijati prijateljske odnose i suradnju", kazao je Miletić. 

Svečana dodjela priznanja održana je pred mnogobrojnim uzvanicima  i uvaženim gostima, a u umjetničkom dijelu programa nastupila je mješovita vokalna skupina Nešpula iz Pule.