Novosti

01/10/2015

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba uz pjesmu i ples

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, danas se u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe "Alfedo Štiglić" održao prigodni program kojemu su nazočili zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, istarski župan Valter Flego pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić te velečasni Milan Mužina.

Zamjenica gradonačelnika svim je osobama treće životne dobi čestitala njihov dan, nadodavši kako je Pula drugi po redu grad prema starosti stanovništva u istarskoj županiji. "Osobe treće životne dobi važni su članovi zajednice, a naša je dužnost da za njih osiguramo životnu sredinu prilagođenu njihovim potrebama i sposobnostima", ustvrdila je Puh Belci.

Prisutnima je srdačnu dobrodošlicu zaželjela ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe "Alfedo Štiglić" Vesna Grubišić Juhas koja je naglasila važnost ovoga dana za njihovu ustanovu. Zahvalila se svima koji su pomogli u organizaciji ove proslave te je posebno pohvalila korisnike koji su u suradnji s Udrugom Art studio sudjelovali u izradi keramičkih razglednica nazvanih "Pozdrav iz Istre", koje su izložene u prostorima turističke zajednice Pula.

Čestitkama se pridružio i župan Valter Flego koji je nadodao kako je 1. listopada poseban dan, dan kada se mlađa generacija treba prisjetiti i zahvaliti umirovljenicima na svemu što su dali i učinili za zajednicu. "Sada je na nama red da vam pomognemo i olakšamo svakodnevne aktivnosti, a to ćemo i učiniti kroz razne projekte koje imamo u planu", zaključio je Flego.

Za zabavni dio programa pobrinuli su se članovi Udruge Breza, koji su pjesmom i plesom razveselili korisnike Doma i njihove goste.