Novosti

01/10/2015

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U pulskoj čitaonici Kluba umirovljenika danas je prigodnim programom obilježen Međunarodni dan starijih osoba, a svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je svim  umirovljenicima zaželio puno zdravlja i sreće te naglasio da će se za
ostalo pobrinuti mlađe generacije. Prisutnima se obratila i ravnateljica Knjižnice Nela Načinović, a svečanost je vodila Zorka Lončar.

U programu su sudjelovali pjevački zbor Gradske udruge matice  umirovljenika Pula Zlatne godine, s voditeljicom Silvom Pavić, a stihove je kazivao čildo Pliško. Kao posebna gošća nastupila je Tihana Braus, učenica Maura Dembića, prof. u OKUD-u Istra,koja je na harmonici izvela Marijanu.Ove je godine tečaj informatikeuspješno završilo 30 članova Čitaonice Kluba umirovljenika te su im ovom prigodom podijeljena priznanja.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. godine proglasila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba da bi se diljem svijeta naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.