Novosti

05/10/2015

Puštanjem balona označen početak Dječjeg tjedna

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta te početka Dječjeg tjedna danas su u Mornaričkom parku djeca zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Elenom Puh Bleci pustili balone pritom odaslavši poruku javnosti "Ljubav djeci prije svega". Netom prije izvedena je i lutkarsko-glumačka predstava "Zaljubljeni Pipo" za djecu iz pulskih dječjih vrtića.

Zamjenica gradonačelnika čestitala je svoj djeci njihov dan te im je poželjela tjedan obilja smijeha, veselja i igre.

Obilježavanje Dječjeg tjedna potrajat će sve do nedjelje 11. listopada, a o bogat program najavila je Ileana Zahtila Blašković. "Između ostalog izdvojila bih posjet Odjelu pedijatrije i rodilištu kojima ćemo uručiti vrijedne donacije te darove za male bolesnike" kazala je Zahtila Blašković. Dodala je kako će se u sklopu Dječjeg tjedna u petak na pulskom Forumu održati plesni program popraćen poznatim dječjim skladbama, dok je subota rezervirana za 7. po redu Humanitarnu čajanku.

Naime, Društvo naša djeca i ove godine organizira spomenuti program dječjeg stvaralaštva koji se realizira u suradnji s pulskim dječjim vrtićima, osnovnim školama, dječjim domovima, Općom bolnicom Pula, Gradom Pula i Istarskom županijom.