Novosti

06/10/2015

Treća godina održavanja akcije "Kupujmo u Puli"

U prostorijama Turističke Zajednice Pula danas je najavljena manifestacija "Kupujmo u Puli" čiji je cilj dodatno potaknuti trgovačku aktivnost u središtu grada u vrijeme Obrtničkog sajma Istre koji se održava od 8. do 11. listopada.

U Ime Grada Pule, pomoćnica pročelnika Lovorka Hajdić-Golja pohvalila je ovu hvalevrijednu akciju napomenuvši kako Grad Pula od početka sudjeluje u njenoj organizaciji. "Radi se o projektu kojem je cilj potaknuti trgovački sektor i ujedno oživjeti sam centar Pule. Vizija razvoja našeg Grada je učiniti ga poželjnim mjestom za život i rad, i vjerujemo da su ova i slične već tradicionalne akcije  jedan od načina na koji to možemo postići."- kazala je Hajdić-Golja.

"Ova se akcija održava već treću godinu zaredom, a uz tradicionalno sniženje u 57 trgovina u rasponu od 15% do 50%, građani će moći uživati u zabavno-glazbenom programu na Trgu Portarata uz Florin Jazz Orchestra te na tržnici kod fontane gdje će nastupiti Duo Fault. ", istaknula je direktorica Turističke Zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj.

Predsjednica sekcije trgovaca pri Obrtničkoj komori Pula Elida Cerovac Bakiš naglasila je kako se izrazito veseli ovom događaju, dok je Serđo Stupar tajnik Udruženja obrtnika Pula pojasnio kako je ova akcija planski organizirana u vrijeme održavanja Obrtničkog sajma Istre koji će se ovog vikenda otvoriti na Karolini.

Na samome kraju, Sanja Bubonjić iz Hrvatske Gospodarske Komore - Županijeske komore Pula podsjetila je kako će se sve do svibnja iduće godine održavati akcija "Sretna srijeda", u poslijepodnevnim satima, svake prve srijede u mjesecu pri čemu su proizvodi tijekom tih sati na sniženju od 10%.