Novosti

07/10/2015

Najavljen šesti Pula Boat Fair

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore - Županijska komora Pula održala se danas konferencija za medije na kojoj je najavljen šesti po redu Pula Boat Fair.

 "Sajam pruža veliki doprinos gospodarskom razvoju grada, posebno ako se u obzir uzme teška gospodarska situacija u državi", rekla je pročelnica Upravnog odjela za financije i opću upravu Vesna Sajić, pozdravivši okupljene u ime Grada Pule, jednog od tradicionalnih pokrovitelja sajma. "Ovom prigodom pozivam i mlade poduzetnike da se prijave na projekt Grada Pule "Potpore Pula 2015.", koji za cilj ima u značajnoj mjeri pomoći mladim poduzetnicima u pokretanju njihove prve tvrtke", istaknula je Sajić.

Predsjednica HGK - Županijska komora Pula Vesna Jaklin Majetić zahvalila se Gradu Puli, Istarskoj županiji, Turističkoj zajednici Pula i Uljanik Grupi na pokroviteljstvu, te ukratko predstavila glavne smjernice ovog sajma.  "Radi se o zajedničkom projektu koji pomaže u gospodarskom razvoju brodogradnje te predstavlja veliki potencijal za grad i županiju", kazala je Jaklin Majetić.

Izvršni organizator sajma i direktor Motortech Consulting d.o.o. Pula Livio Bolković zahvalio se partnerima sajma, kazavši kako se ove godine osjeća pozitivna atmosfera, posebno u branši brodogradnje i brodske opreme. "Uljanik se s 23 ugovorena broda nalazi u sjajnoj poziciji te smo njegovim ulaskom na listu naših pokrovitelja stekli potrebnu sigurnost za budućnost. Kako je i država konačno izašla iz recesije, ove godine očekujemo sajam kakvog smo prvotno zamislili - pregršt izlagača i poslovnih susreta koji će započeti održavanjem okruglog stola na temu "Perspektiva hrvatske brodogradnje", zanimljivih prezentacija i već tradicionalnom međunarodnom jedriličarskom regatom kojom će se sajam završiti", rekao je Bolković.

U ime jednog od partnera sajma, direktor prodaje Jadranskog osiguranja d.d. Luka Brkić istaknuo je kako njegova tvrtka stoji uz sajam već duži niz godina, te je okupljene građane pozvao na prigodni štand na kojem će biti i nagradnih igara. Lina Ćirić iz Metronet telekomunikacija d.d. najavila je kako će se sajam po prvi puta održati u potpunom wi-fi okruženju te će svim sudionicima biti omogućen besplatan Internet tijekom trajanja sajma.

Ove se godine i Zajednica tehničke kulture Pula pridružila kao partner sajma, čiji je glavni tajnik Anton Pletikos najavio dva zanimljiva predavanja koja će se održati  u petak, 16. listopada od 11 sati, te je iskoristio ovu prigodu da pozove mlade srednjoškolce i studente da posjete sajam.