Novosti

07/10/2015

Još dva dana za prijedloge za proračun Pule za 2016. godinu

Još dva dana, do petka 9. listopada, 2015. otvoren je javni poziv na e-konzultacijama putem kojih građani mogu dati svoje prijedloge za proračun Grada Pule za 2016. godinu. Gradska uprava već duži niz godina koristi nove tehnologije za što učinkovitije pružanje usluga građanima te ih potiče da aktivno utječu na ključne odluke koje se tiču budućeg razvoja grada. Podsjećamo, prijedlozi se mogu predati putem navedenog on line servisa na www.pula.hr, dostaviti u pisarnicu Grada Pule (Stara tržnica 1); uputiti poštom na adresu: Grad Pula, Forum 1, 52100 Pula, n/p gradonačelnika ili poslati elektronskom poštom na adresu: proracun(at)pula.hr.

Grad Pula, kao jedan od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj, pokrenuo je i suvremeni komunikacijski kanal za sve svoje građane s ciljem prikupljanja kvalitetnih prijedloga za proračun 2016. godine te putem web stranice http://proracun.pula.hr/također mogu dati svoje prijedloge za kreiranje proračuna.

Osim toga, Grad Pula priključio se projektu "Participativno budžetiranje: građani nadziru lokalni proračun" kako bi svojim građanima omogućio informirano i aktivno sudjelovanje u donošenju gradskog proračuna te nadzoru nad njegovim izvršenjem. www.Pulaodlucuje.org otvara prostor za otvorenu i kontinuiranu javnu raspravu o proračunu i javnim financijama Grada Pule, a istovremeno je i platforma za e-demokraciju i e-participaciju, putem koje građani Pule imaju priliku sudjelovati u javnom, transparentnom savjetovanju o gradskom proračunu, a to mogu učiniti do četvrtka 8. listopada. "Participativno budžetiranje: građani nadziru lokalni proračun" projekt je kojeg u svojim lokalnim zajednicama provode Zelena Istra iz Pule, Eko Pan iz Karlovca te IDEM i ja iz Malog Lošinja.

Treba napomenuti kako su se, poradi izrade što kvalitetnijeg proračuna, održale i javne tribine po gradskim mjesnim odborima na kojima su građani iznijeli svoje prijedloge i koji će se, sukladno mogućnostima, uvrstiti u proračun za 2016. godinu.