Novosti

09/10/2015

Grad Pula ostvario znatne uštede nasipavanjem rive kamenom s gradilišta nove Opće bolnice

Dana 9. listopada 2015. godine, Udruga Zelena Istra održala je konferenciju za medije na kojoj su navedene brojne neistine. Kako prenose neki mediji, predstavnici Udruge su na spomenutoj konferenciji naveli kako Grad Pula zatrpava zelene površina zone Gregovica kamenjem s gradilišta nove Opće bolnice u Puli. Navedene teze nisu istinite i njima se obmanjuje i dezinformira javnost, budući da se urbani vrtovi između Bille i Gregovice ne planiraju zatrpati. "Želimo jasno i nedvosmisleno demantirati navode Udruge Zelena Istra koja je netočnim informacijama obmanula javnost, s obzirom da se od projekta koji oni spominju odavno odustalo, a građevinski materijal smo iskoristili za proširenje pulske rive",  istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek.

U dogovoru s Istarskom županijom i Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, Grad Pula materijal s gradilišta nove Opće bolnice koristi za nasipavanje i proširenje pulske rive, čime se stvaraju preduvjeti za buduće uređenje pulske rive bez financijskih izdataka. Također, Grad Pula kamen i prijevoz od gradilišta Opće bolnice dobiva bez ikakve naknade i opterećenja gradskog proračuna, istaknuo je pročelnik Ureda grada Aleksandar Matić, koji je zajedno s Cvekom i p.o. gradonačelnika pročelnikom Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu grada Pule Giordanom Škuflićem naglasio kako Grad Pula brine o očuvanju zelenih površina te će u tom smislu, prvenstveno osluškujući želje građana, nastaviti s projektima očuvanja zelenih oaza.

"Grad Pula svjesno i odgovorno vodi računa o zelenim površinama i niti jednim projektom nismo narušili, niti ćemo narušiti, zelenu oazu na neprimjeren način. Kao i dosada, u suradnji s mjesnim odborima iznaći ćemo najbolja rješenja kojima će se očuvati i valorizirati zelene površine te pružiti građanima kvalitetne sadržaje,", kazao je Giordano Škuflić.