Novosti

10/10/2015

Obilježen Dan ružičaste vrpce

Danas je na Gradskoj tržnici kod fontane održana edukativno-humanitarna akcija "Dan ružičaste vrpce" kojeg svake godine organizira Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea.

Svoju potporu ovoj akciji izrazila je i zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci koja je iskoristila ovu priliku da upozori na važnost prevencije i samokontrole, jer kako je kazala ukoliko se rak dojke otkrije u ranoj fazi mogućnosti izlječenja su vrlo velike.

Prema riječima predsjednice pulske Gee Ljiljane Vojnić protekle godine u Hrvatskoj od raka dojke oboljelo je preko 2500 žena, a od čega u Istri njih oko 150 što predstavlja iznimno veliki broj. Nadodala je da su edukacija i samopregled dojke ključni te da Gea puno truda ulaže upravo u organizaciju raznih preventivnih programa i radionica na kojima žene imaju priliku dobiti savjete i sve potrebne informacije.

U sklopu akcije članice Kluba zajedno sa zamjenicom gradonačelnika polaznicima su dijelile ružičaste vrpce i prodavale cvijeće, a uz pomoć učenica iz Medicinske škole dijelile su i  promotivne materijale. Obilježavanju Dana ružičaste vrpce pridružio se i SAKUD sa svojim članicama: KUD-ovima Uljanik, Matko Brajša Rašan, Lino Mariani, Pulskim mažoretkinjama i Puhačkim orkestrom grada Pule.