Novosti

12/10/2015

Radnom akcijom "Beskućnici svome gradu" obilježen Svjetski dan beskućnika

Sve članice Hrvatske mreže za beskućnike, pa tako i Prihvatilište za beskućnike Pula, proteklog su vikenda povodom Svjetskog dana beskućnika sudjelovali u akciji "Beskućnici svome gradu". Tako su korisnici, volonteri i djelatnici pulskog prihvatilišta proveli jednu društveno korisnu akciju u svojoj zajednici, kako bi se na taj način zahvalili zajednici na svemu pruženome.

"Korisnici prihvatilišta naši su sugrađani te im Grad, kao društveno odgovorna zajednica, pruža svu potrebnu pomoć i podršku. Izuzetno podržavamo ovakav oblik uključivanja beskućnika u zajednicu te na taj način pomažemo da se ukinu predrasude o beskućnicima", naglasila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Pulski su beskućnici u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa sudjelovali u aktivnostima uređenja i bojanja zidova prostorija za talijanski jezik te prostora grupe produženog pedagoškog tretmana u Osnovnoj školi Šijana.

Helena Babić, voditeljica pulskog Prihvatilišta, kazala je kako je cilj ove akcije senzibilizirati javnost o problematici beskućništva. Napomenula je kako je ovakva akcija zapravo dobar uvod u radno-okupacijske terapije koje se odnedavno provode u Dnevnom boravku prihvatilišta. "Naši se korisnici uvijek rado odazivaju svim vrstama aktivnosti putem kojih pomažu široj zajednici", zaključila je Babić.