Novosti

14/10/2015

Obilježen početak nove akademske godine u Visokoj teološkoj školi

Na Visokoj teološkoj školi pulskog Biskupijskog misijskog sjemeništa "Redemptoris Mater" danas je održana inauguracija nove akademske godine 2015./2016. na kojoj je prisustvovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Pozdravivši brojne okupljene i polaznike sjemeništa, Miletić je kazao kako je ponosan što u Puli od 1991. djeluje ova institucija kroz koju je do sad prošlo više stotina polaznika iz svih krajeva svijeta. "Drago mi je što i ove akademske godine sjemenište ima polaznike različitih nacija čime će se nastaviti jačanje međunarodne suradnje. Na pulskom sveučilištu nedavno je otvoren studentski dom čime stvaramo temelje da naš grad postane pravi studentski grad. Ulaganje u znanje je najisplativije, a svima vama želim puno uspjeha u vašem školovanju", poručio je gradonačelnik.

Čestitkama se pridružio i rektor pulskog Sveučilišta Alfio Barbieri dok je rektor sjemeništa Piergiorgio De Angelis kazao kako trenutno u bogosloviji boravi 35 bogoslova iz jedanaest nacija. Petnaestorica su Hrvata, zatim bogoslovi iz Italije, Slovenije, Srbije, Poljske, Španjolske, Kolumbije, Nikaragve, Hondurasa, Ekvadora i Bolivije, a svake godine dolazi oko pet novih bogoslova.

Inauguralno predavanje održao je dr.sc. Ivica Raguž nakon čega je euharistijsko slavlje predvodio porečko-pulski biskup mons. Dražen Kutleša.