Novosti

14/10/2015

U Puli otvoren 6. Pula Boat Fair

U pulskoj Marini Veruda danas je službeno otvoren 6. po redu Međunarodni sajam brodske opreme i brodova Pula Boat Fair. Ovogodišnji sajam konceptualno je najbliži izvornoj ideji s fokusom na proizvođačima brodske opreme, a osim opremaša ove godine izlaže i 15-ak tvrtki predstavljajući plovila i usluge vezane za plovila.

Sajam je službeno otvorio pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je ovom prigodom istaknuo kako ovaj sajam postaje važno mjesto okupljanja poslovnih ljudi iz cijele regije, a to pokrjepljuje i činjenica kako je svake godine sajam sve posjećeniji. "Pula se oduvijek razvijala uz more i s morem, a njezin snažan razvoj započeo je upravo s brodogradnjom. Na to smo ponosni i to je nešto što valja sačuvati i podržati ", poručio je Miletić.

Izvršni organizator sajma Livio Bolković najavio kako će se na sajmu predstaviti niz inovativnih proizvoda poput brodskih i vanbrodskih motora, ali i hibridnog motora domaćeproizvodnje dok je predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula važnost održavanja stručnih sajmova poput ovoga koji je danas jedan od najjačih u široj regiji. Okupljene je pozdravio i načelnik županijske uprave Istarske županijeValerio Drandić koji je istaknuo kako je Istarska županija također prepoznala značaj sajma.

Pula Boat Fair kao poslovni sajam razlikuje se od ostalih i sličnih sajmova, pa se tako na međunarodnim poslovnim susretima koji se održavaju u sklopu Europske poslovne mreže, očekuje dolazak predstavnika iz čak osam zemalja. Poslovni susreti predstavljaju jedinstvenu mogućnost povezivanja tvrtki iz različitih zemalja koje djeluju u istom sektoru, s ciljem predstavljanja i otkrivanja novih proizvoda i usluga, istraživanje novih poslovnih mogućnosti kako bi pronašli nove potencijalne klijente i dobavljače te partnera za zajedničko ulaganje ili inovacijske projekte. Trećeg dana sajma održat će se niz stručnih predavanja, posebno interesantnih gospodarskim subjektima. Uvodnu prezentaciju održat će dekan Politehnike Davor Mišković, a o "Brodskoj električnoj propulziji" govorit će Branimir Ružojčić. Nadalje, održat će se predavanje Radovana Jokića "Izvori energije na brodu", a u poslijepodnevnim satima, od 15 do 15.30 sati, održat će se prezentacija tvrtke Andromake "Sailing adventure&Buisness strategy".

Zadnjeg dana sajma, u subotu 17. listopada, od 10 do 15 sati održat će se međunarodna jedriličarska regata "Zlatna ribica 2015" - klasa optimist i laser. Od 16.30 sati slijedi proglašenje pobjednika regate te dodjela nagrada autorima najuspješnijih fotografija na natječaju "Riblje oko PBF".

Pokrovitelji sajma su Istarska županija, Grad Pula, Turistička zajednica Grada Pule te Uljanik Grupa. Partneri su pulska podružnica Jadranskog osiguranja, JU Nacionalni park Brijuni, Metronet telekomunikacije Zagreb, S. M. Internet tehnologije Medulin, Tehnomont Pula, predstavništvo u Hrvatskoj UNTEL, Metris Centar za istraživanje materijala IŽ, UTE Pula te zajednica tehničke kulture Pula.