Novosti

15/10/2015

Zamjenica gradonačelnika primile učenike iz Triera

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović danas su u prostorijama Komunalne palače primile učenike i njihove profesore iz Osnovne škole Šijana i Osnovne škole Integrierte Gesamtschule (IGS) iz Triera, koji su Puli u posjeti u sklopu projekta razmjene učenika "Mostovi prijateljstva". Riječ je o projektu kojeg pobratimi gradovi, Pula i Trier, provode već petu godinu zaredom, s ciljem zbližavanja stanovništva dvaju gradova, posebice djece.

Srdačnu dobrodošlicu prisutnima zaželjela je zamjenica gradonačelnika, kazavši kako vjeruje da će ova razmjena svima biti veliko životno iskustvo. "Nadam se da ćete s ovog putovanja ponijeti puno uspomena i da ćete kroz ovih par dana boravka u Puli uspjeti puno toga naučiti o kulturi i tradiciji našega kraja", nadodala je Puh Belci.

Osnovna škola Šijana, koja je dugogodišnji domaćin ove međunarodne suradnje, za djecu iz Triera pripremila je šarolik program, prožet motivom ovog susreta koji glasi: "Tradicija i ono što pripada našem zavičaju". Učenici će tako imati priliku sudjelovati na radionicama hrvatskog jezika, likovne kulture, kao i na plesnoj i glazbenoj radionici. Za učenike je organiziran i posjet raznim izložbama kroz koje će se upoznati s našim krajem te razgled kulturnih znamenitosti grada.

Ovo je druženje ovjekovječeno fotografijom na kojoj se, uz goste iz Triera te domaćine iz Pule, našao i plišani medvjedić Bruno koji 365 dana u godini putuje diljem svijeta kao svojevrstan simbol potpore djeci oboljeloj od raka.