Novosti

15/10/2015

Putopisno predavanje "Novi Zeland: život na jugu" Tomislava Perka u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Svoja iskustva s posljednje avanture na drugom kraju svijeta predstavit će Tomislav Perko u ponedjeljak, 19. listopada 2015. u Središnjoj knjižnici. Predavanjem Novi Zeland - Život na jugu koje počinje u 18.00 sati započinje dio književne turneje u Istri u Mjesecu hrvatske knjige.

Nakon što je lani govorio o stopiranju po Iraku, meditiranju u budističkom samostanu na Tajlandu, plovidbi preko Indijskog oceana u 13-metarskoj jedrilici, životu s Maasai ratnicima u Keniji, ovoga puta ispričat će svoju novozelandsku priču, odati kako se može jeftino živjeti i putovati u toj skupoj državi, kako naći posao, i dati nekoliko savjeta svima onima koji razmišljaju o preseljenju na drugi kraj planeta.

Tomislav Perko, 30-godišnji je Zagrepčanin. Do 2008. godine radio je kao broker, no s financijskom krizom "odlaze" njegova karijera, novac i lagodan život te se odlučuje - putovati i pisati o tome. Nekoliko godina kasnije kreće na 1000-dnevni put oko svijeta te izdaje knjigu1000 dana proljeća. Na svom blogu kaže da je smisao života tražio na nekim od svojih putovanja - posjetio je više od 40 zemalja, stopirao više od 50.000 kilometara, i sve to s budžetom od 50-ak kuna dnevno.