Novosti

16/10/2015

Istra ove godine ostvarila rekordan broj dolazaka i noćenja turista

U prostorijama Hrvatske Gospodarske Komore - Županijska Komora Pula održan je danas prijem nagrađenih dobitnika na Danima hrvatskog turizma, koji se ovoga tjedna održao u Poreču.

"Grad Pula vodi uspješnu i odgovornu politiku prema svim turističkim subjektima, omogućujući da se njihov proizvod razvija sa što manje zastoja, u smjeru u kojem su to turistički djelatnici isplanirali", istaknula je pročelnica za financije Grada Pule Vesna Sajić, zaželivši svima  da se  i dogodine sastanu na istome mjestu, ali u još većem broju.

Predsjednica HGK - ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić kazala je kako je ovaj sastanak postao lijep običaj druženja i zasluženog čestitanja svim nagrađenima nakon održavanja Dana hrvatskog turizma. "Ovo je prilika da se na jednom mjestu sastanu svi nagrađeni iz struke, te da se zajedno s predstavnicima svih razina vlasti otvore nove mogućnosti surađivanja i osnivanja savjetodavnih tijela namijenjenih prenošenju iskustva i znanja", istaknula je Jaklin Majetić.

Direktor Turističke Zajednice Istre Denis Ivošević predstavio je najvažnija postignuća i mnogobrojne uspjehe koje je ove godine ostvarila cijela Istarska županija. Napomenuo je kako je ove godine ostvareno 3 milijuna dolazaka čak 15 dana ranije negoli je to bilo u 2014., ustvrdivši da Istra prema trenutnim podacima može očekivati prelazak brojke od 3,5 milijuna dolazaka te, po prvi puta u svojoj povijesti, dostizanje brojke od 23 milijuna noćenja u jednoj godini. "Uz maksimalan napor i trud svih naših turističkih djelatnika, skrećemo pogled prema cijelom svijetu. Izrazito dobra suradnja privatnog i javnog sektora, uz dobre uvjete rada, recept su za naš uspjeh koji je došao nakon godina  planiranja i upornosti", zaključio je Ivošević.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam istarske županije Nada Prodan Mraković pridružila se pohvalama naglasivši kako sljedeće godine svi zajedno trebaju stremiti još boljim i još većim ciljevima u turizmu.