Novosti

16/10/2015

Preko 200 izlagača na ovogodišnjem Hand made festivalu

Dom hrvatskih branitelja danas je po 13. put ugostio festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna"Hand made", koji ove godine ima i humanitarni karakter. Na festivalu će se predstaviti preko 200 rukotvoraca, obrtnika, hobista, umjetnika, proizvođača suvenira i ukrasa te tradicijske i proizvodne udruge, a za posjetiteljima festival nudi 20 besplatnih kreativnih radionica, kao i 30 promocija ručne izrade proizvoda "na licu mjesta".

"Čast nam je i zadovoljstvo što je upravo Pula domaćin najvećeg i najkreativnijeg festivala u regiji. Hvala organizatoru festivala Leli i timu, koji već 13. godinu za redom ulažu velike napore u realizaciju ovog događaja", istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Puh Belci, nadodavši kako želi i građanima i izlagačima dobru zabavu i puno uspjeha u sva tri dana trajanja festivala.

"Čestitam organizatorima na stvaranju jednog ovakvog mjesta gdje će se susresti ljudi s idejama i poduzetničkim duhom. Moramo poticati privatno poduzetništvo, a ovaj je festival upravo veliki poticaj za mnoge koji o tome razmišljaju", istaknula je zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko, izrazivši zadovoljstvo što sudjeluje na otvaranju festivala mašte i rukotvorina.

Čestitkama su se pridružile i direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj i predsjednica HGK-ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić. Cinkopan Korotaj kazala je kako Turistička zajednica podržava sve one proizvođače koji svojim proizvodima promiču svoj kraj, na što se Jaklin Majetić nadovezala kazavši kako je ponosna na sve one kreativce koji s vremenom prerastu u male poduzetnike.

Direktorica festivala Lela Blekić zahvalila se Istarskoj županiji, Gradu Puli, Turističkoj zajednici Grada Pule te Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula na pruženoj potpori od samog početka pa sve do danas. "Ovaj festival, koji predstavlja jedan svojevrsni trodnevni praznik za oči i dušu, već 13. godina nadopunjujemo novim idejama i kreativcima", kazala je Blekić. Nadodala je kako su najvrjedniji dio festivala rukotvorine, proizvodi u koje je utkana duša onoga koji ga izrađuje. Poseban naglasak stavila je na izložbu "Pričaj mi o mami", što je dio humanitarne akcije koja se održava u spomen Beti Kranjčević koja je bila dugogodišnja izlagačica na festivalu, kreativka s dušom, vrsna kiparica, a za pomoć njezinoj djeci.