Novosti

20/10/2015

21. Sa(n)jam knjige u Istri s temom Otok-Geto-Azil

21. Sa(n)jam knjige u Istri s temom Otok-Geto-Azil, koji će se u Domu hrvatskih branitelja održati od 3. do 13. prosinca 2015. godine, otvorit će raspravu o novovremenoj getoizaciji slobode govora i slobode misli te o suvremenim pozicijama migranata, azila i azilanata, a otokom će se baviti i kao utopijskim mjestom i paradigmom poetičnog i literarnog prostora.  Tako će se više nego ikada dotaknuti aktualnost trenutka.

U Regionalnom fokusubit će predstavljena kulturno-umjetnička scena grada Beograda - Beograd čita. Više od deset beogradskih književnika i umjetnika sudjelovat će u ovom multimedijalnom programu koji obuhvaća izdavačku, literarnu, znanstvenu, ilustratorsku i stripovsku, glazbenu i filmsku scenu Beograda.

Suradnja s kultnim pulskim festivalom Art & Music, koji od svog osnutka promovira glazbu i strip kao temeljne odrednice festivala, nametnula se vrlo prirodno i spontano. Kvalitetan glazbeni program i strip radionice u maniri Art & Musica uzbudljive su novosti ovogodišnjeg sajamskog izdanja. 

Strip na Sajmunastavit će s promocijom strip literature pa se i ove godine očekuju promocije stripova i grafičkih novela te druženje s domaćim i inozemnim strip autorima.

Populartkao poseban program za srednjoškolce sadržavat će razgovore s autorima, žive diskusije, obilaske sajamskih izložbi i filmski program - kino HRT-a. Bit će postavljen i poseban tematski štand s izborom knjiga, stripova, grafičkih novela i gramofonskih ploča za mlade.  

Sajam će okupiti niz hrvatskih i inozemnih književnika, strip-autora, znanstvenika i kulturologa koji će predstaviti svoja najnovija djela te na zadanu temu raspravljati literarno-poetski, filozofsko-antropološki, politički i pravno.

Popis autora možete pronaći internet stranici: www.sanjamknjige.hr