Novosti

21/10/2015

Započeo 13. Susret prijateljstva za osobe s intelektualnim poteškoćama

Dvodnevni 13. sportsko-rekreativni i kulturni susret osoba s intelektualnim poteškoćama započeo je danas u Puli pod nazivom "Susret prijateljstva". U ime organizatora, Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju te Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju, skup je otvorio predsjednik Udruge Gvido Radolović, uvodno kazavši kako ga veseli što ovaj susret iz godine u godinu raste i broji sve više djece i uzvanika.

Prisutne je u ime Grada Pule pozdravila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, te je pohvalila trud organizatora Susreta prijateljstva koji se već godinama zdušno zalažu kako bi se ova tradicija, ne samo zadržala, već i prerasla u pravi sportsko-rekreativno-kulturni događaj.

"Veliko hvala svima koji svakodnevno ulažu dio sebe i čine sve kako bi sva djeca i dalje imala osmijeh na licu", istaknuo je istarski župan Valter Flego.

Susret je otvoren glazbeno-scenskim programom u kojem su recitatorskim, plesnim i glazbenim točkama nastupila brojna djeca iz vrtića, škola, ustanova i udruga s područja cijele Istre, a susretu su se pridružili i gosti iz Slovenije. Cilj ovog susreta je integrirati osobe s intelektualnim teškoćama u širu društvenu zajednicu te uspostaviti interakciju takvih osoba s predškolskom i školskom djecom.

Nakon današnjeg kulturno-umjetničkog dijela programa, sutra je na rasporedu sportski dio u Domu sportova "Mate Parlov", gdje će se članovi udruga natjecati u kuglanju i boćanju.