Novosti

22/10/2015

Nastavak glazbenog poučka

Drugi koncert pulskog Glazbenog poučka - ciklusa edukativnih koncerata nastavlja se danas u 12.30 za osnovne škole, a u 13.30 sati za srednjoškolce na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula. Nastupit će Anka Kovač-Augustiny (fagot), a tema koncerta je: Fagot + flauta = Anka. "Upoznajmo fagot kroz glazbena razdoblja, uz malu pomoć flaute. Predstavit će nam se svestrana mlada Puljanka koju je glazbeni put odveo u Jordan, pa u Njemačku i Švicarsku", navodi se u pozivu za koncert.

Ciklus edukativnih koncerata odvija se jednom mjesečno za vrijeme nastavne godine i to u zimskim mjesecima kako bi se održao kontinuitet glazbenih događanja. Ciljevi koncerata su predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače koristeći interakciju s publikom i multimedijalne prezentacije te predstaviti suvremenu glazbenu scenu u Istri, približiti ju mlađoj publici na njoj prihvatljiv, suvremen način. Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga. Riječ je o projektu koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule, a koji su zajednički pokrenuli Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika Istre i Upravni odjel za kulturu Grada Pule. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun.

Sljedeći koncert je na programu 19. studeni u pulskom Circolu kada će u programu naziva "Magic Flutes" nastupati flautistice Samanta Stell i Nataša Dragun.