Novosti

23/10/2015

Započele sportske igre Matice umirovljenika

U Domu hrvatskih branitelja danas su uz glazbeni program pjevačkog zbora "Zlatne godine" otvorene 8. sportske igre Zajednice udruga matice umirovljenika Istarske županije. Svečanoj ceremoniji koja je označila početak igara nazočili su gradonačelnik Pule Boris Miletić, dogradonačelnica Elena Puh Belci i istarski župan Valter Flego.

Gradonačelnik je tom prigodom istaknuo kako mu je iznimno drago što je po osmi put na otvorenju sportskih igara te što mu je pripala čast da ih službeno i otvori.

"Grad Pula uvijek želi pomoći i pomaže pri organizaciji igara za umirovljenike. Zaželio bih svima puno zdravlja, sportskih uspjeha i zabave te novi aparat za pikado dogodine, kako ne biste više ručno zbrajali bodove", kazao je gradonačelnik.

Župan Flego je pozdravio nazočne te im zaželio sportsku sreću, puno uspjeha i, prije svega, dobru zabavu.

Predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić zahvalio je Gradu i Županiji koji su podržali organizaciju osmih igara. Spomenuo je da se ove godine natječu sve udruge Matice umirovljenika, njih čak 12, s ukupno oko 200 sportaša.

Natjecanje će se odvijati u šahu, streljaštvu, boćanju, pikadu i kartanju (briškula i trešete). Dio natjecanja održat će se u Domu hrvatskih branitelja, dok je boćanje predviđeno u boćarskom Domu "Uljanik" na Verudi.