Novosti

03/11/2015

Radna skupina za što bolji projekt izgradnje gradskog bazena

U prostorijama pulske Komunalne palače pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa suradnicima održao je jučer sastanak s predstavnicima koordinacije udruge i klubova na kojemu su definirani budući konkretni koraci vezani za izgradnju bazena u Puli.

Miletić je ovom prilikom svim članovima koordinacije zahvalio na dosadašnjoj suradnji i svim njihovim kvalitetnim prijedlozima. "Pokazali ste odgovornost i ozbiljan pristup samom projektu izgradnje gradskog bazena u Puli i nadam se da će naša suradnja i dalje biti konstruktivna. Kada je riječ o bazenu, smatram da je najvažnije da našim sugrađanima omogućimo korištenje bazena, kako za rekreaciju i školu plivanja tako i za sportove na vodi. Na to smo se obvezali i to je nešto što ćemo u ovom mandatu i ostvariti. Neovisno o dimenzijama bazena, o čemu će odluku donijeti Gradsko vijeće,  njegova izgradnja mora biti racionalna i isplativa, a objekt kao takav mora biti energetski učinkovit kako bi troškovi funkcioniranja i održavanja bili održivi za javne financije," kazao je Miletić.  Miletić je dodao kako je ove godine zbog porezne reforme bilo nužno poduzeti niz mjera kako bi zadržali dostignutu razinu društvenog standarda te kako će se u Proračunu za iduću godinu predvidjeti sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju bazena.

Predstavnik koordinacije klubova i udruga za izgradnju bazena Gordan Krčelić istaknuo je kako bazen za jedan grad predstavlja civilizacijski doseg te se složio kako bazen ne smije biti "uteg" gradskim financijama. "Naš je stav da je Puli potreban bazen olimpijskih dimenzija iz razloga što je moguća bolja ekspolatacija, odnosno omogućava istodobno korištenje za više skupine korisnika. Na bazen ne treba isključivo gledati kao trošak već je potrebno sagledati i prihodovnu stranu", smatra Krčelić napominjući kako je potrebno sagledati sve aspekte koje jedna taka građevina donosi gradu.

Upravo stoga  i na prijedlog gradonačelnika, dogovoreno je formiranje radne skupine od nekoliko članova - predstavnika Grada Pule, Gradskog vijeća i koordinacije koja će se sastajati jednom tjedno kako bi uspostavili što bolju komunikaciju te kako bi definirali sve ono što jedan tako značaj projekt iziskuje, a prvi sastanak zakazan je za ponedjeljak 9. studenog.