Novosti

03/11/2015

Gradonačelnik ugostio 83-godišnjeg maratonca Bepa Nadenića

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek primili su danas u Komunalnoj palači najstarijeg hrvatskog maratonca Josipa Bepa Nadenića koji je nedavno sudjelovao na 20. jubilarnom Ljubljanskom Maratonu.

Gradonačelnik je zahvalio gospodinu Nadeniću na dolasku te s njim razgovarao o posljednjem maratonu u Ljubljani, koju je ovaj pulski maratonac istrčao za pet sati i jednu minutu. U posjet pulskom gradonačelniku došao je u pratnji predsjednika Društva sportske rekreacije Uljanik Ozrena Rnjaka, koji je izrazio želju da se i u Puli održi jedan veliki maraton kako bi i Pula postala destinacija za trčanje.

Prethodno zaljubljenik u šah, gospodin Nadinić naposljetku je krenuo putevima trčanja te je prvi maraton otrčao u 54. godini. Na pitanje gradonačelnika što bi poručio mladima danas, gospodin Bepo je kazao kako bi svima preporučio da trče i da se bave sportom budući da je to jedini način da se izbjegnu bolesti, temperatura i loše raspoloženje.

Pulski maratonac s gradonačelnikom je razmijenio svoje dugogodišnje trkače iskustvo te mu pokazao i medalje koje je ponio sa sobom. Prije obilaska Gradske palače na samom kraju, složili su se da su za zdrav duh i zdravo tijelo potrebne samo volja i ustrajnost, uz obostranu želju za ponovnim održavanjem velikog maratona i u Puli.