Novosti

05/11/2015

Objavljen Natječaj za dodjelu stipendija Grada Pule za 2015./16.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović predstavile su danas u prostorijama Komunalne palače Natječaj za dodjelu stipendija Grada Pule za akademsku godinu 2015/2016., te iznijele novine iz Pravilnika o dodjeli stipendija.

Zamjenica gradonačelnika uvodno je kazala kako natječaj ostaje otvoren do 20. studenoga 2015. godine, te do tada studenti trebaju dostaviti Zahtjev, zajedno s popratnom dokumentacijom. . "Na inicijativu Volonterskog centra Istra, usvojili smo i uveli novi način bodovanja. Odsada će se studenti, koji su u prethodnoj akademskoj godini volontirali najmanje 30 sati u nekoj od ustanova i udruga civilnog društva koje rade za opće dobro, bodovati s dodatna dva boda, dok volontiranje za studente više ne predstavlja obavezu", istaknula je Puh Belci. Zamjenica gradonačelnika pojasnila je kako Grad i sam provodi društveno odgovorno poslovanje te na taj način želi potaknuti mlade ljude da se uključe u volontiranje i pomaganje zajednici u kojoj žive.

O samom Natječaju za dodjelu stipendija, kao i o kriterijima i  popratnoj dokumentaciji više je kazala Elvira Krizmanić Marjanović. "Ove godine u deficitarna zanimanja spadaju doktor medicine, magistar edukacije matematike, magistar edukacije geografije, magistar edukacije fizike, magistar edukacije kemije, magistar medicinske biokemije te prvostupnik sestrinstva", kazala je Krizmanić Marjanović, istaknuvši kako su podaci preuzeti iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Pula.

Cijeli tekst Natječaja kao i popratna dokumentacija nalaze se na službenim web stranicama Grada Pule pod rubrikom Izdvojeno.