Novosti

09/11/2015

Uređenje zone za skate park u Rojcu i ogrjev potrebitima

U krugu Centra gradskih udruga Rojc započela je izgradnja i uređenje skate parka.

Zbog svih predstojećih radova, koji neminovno dovode do znatnog oštećenja korijenovog sustava, pristupilo se neophodnom uklanjanju dva alepska bora (Pinus halepensis)i jedne ladonje (Celtis australis), za što će se izvršiti zamjenska sadnja šest stabala lipe (Tilia sp.). Uklonjena stabla koja se mogu iskoristiti kao ogrjevno drvo, bit će donirana pulskom Prihvatilištu za beskućnike u Valturskoj ulici.

Projekt izgradnje skate parka dogovoren je u koordinaciji s krajnjim korisnicima, odnosno pulskim skejterima uključenima u sve postupke projekta, od idejnog rješenja do provedenog postupka javne nabave. Vrijednost radova izgradnje i uređenja skate parka, koje će trajati 60 radnih dana, iznosi oko 1,5 milijuna kuna. Radove će izvoditi  VINTIJAN d.o.o. Pula - Hrvatska, PRO - CONCRETE d.o.o. Nova Gorica - Slovenija i 2MOVE B.V. DJ Goor - Nizozemska.

Realizacijom ovog projekta u potpunosti će se zadovoljiti korisnike i osigurati im adekvatno mjesto za specifične sportsko aktivnosti koje se sada provode na za to neadekvatnim javnim površinama.