Novosti

10/11/2015

Sutra dolaze bibliobusi iz Karlovca i Rijeke

Sutra, 11. studenog, na Dan hrvatskih knjižnica u 9.30 sati dva bibliobusa, jedan iz riječke i jedan iz karlovačke knjižnice, stići će ispred pulske Arene, a potom će se uputiti prema Medulinu, Ližnjanu i Fažani.

Novi projekt Gradske knjižnice i čitaonice Pula, odnosno kampanju "Pokrenimo bibliobus!" novinarima su jučer u Središnjoj knjižnici predstavile ravnateljica Nela Načinović i voditeljica Matične službe za narodne knjižnice Nadia Bužleta.

Cilj kampanje "Pokrenimo bibliobus!" jest istaknuti važnost knjižničnih usluga u društvenoj zajednici te zagovarati osnivanje bibliobusne službe na području Istarske županije.

Bibliobus ili pokretna knjižnica produžena je ruka gradske knjižnice u obliku autobusa koji ispunjava kulturno-informacijsku ulogu i poboljšava kakvoću življenja stanovnika u sredinama u kojima nema stacionirane knjižnice. Moderni bibliobus pruža brojne usluge - posudbu knjiga i druge građe, pristup računalima i internetu, pomoć knjižničara, organizaciju književnih susreta i drugih zbivanja stanovnicima udaljenijih mjesta svakodnevno obilazeći svoja stajališta (primjerice školska dvorišta i domove za starije osobe).

Knjižnične usluge i građa koje pruža podrška su obrazovanju, osobnom razvoju, potiču stvaranje i jačanje čitateljskih navika pa su kampanju "Pokrenimo bibliobus!" podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Istarska županija i Grad Pula.

Pozvani su svi građani da podrže kampanju dolaskom na bibliobusna stajališta:

  -   u Puli u 9.30 sati (ispred Arene)
  -   u Medulinu u 11 sati (ispred Osnovne škole dr. Mate Demarina)
  -   u Ližnjanu u 12.30 sati (ispred Područne osnovne škole Ližnjan)
  -   u Fažani u 13.45 (uz nogometno igralište).

Sve informacije vezane za kampanju možete pronaći na službenoj stranici kampanje ili Facebooku, a pisane podrške i savjete, kao i pitanja slati na e-mail bibliobus@gkc-pula.hr.