Novosti

11/11/2015

Tribina o pretilosti i nekretanju u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Udruga Aktivna, PBS Centar sportske izvrsnosti i Sunset centar organiziraju tribinu Pretilost i nekretanje - tihi ubojice digitalnog društva. Tribina će se održati u petak, 13. studenoga 2015. s početkom u 18 sati u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39).

Cilj tribine je osvještavanje obiteljske zajednice, djece, roditelja, studenata i poslovnih ljudi kako u zastrašujućem tempu i ritmu života izbjeći pretilost, povratiti energetske rezerve, pametno se kretati, smršaviti, uspostaviti hormonsku ravnotežu, san i prehranu.Tribina je namijenjena širokoj populaciji i tiče se svih, a sagledava probleme već od djeteta u razvoju do odraslog organizma.

Predavači:
- prof.dr.sc. Milivoj Jovančević, prim.dr.med., spec.pedijatar, predsjednik nevladine udruge Centar dječjeg zdravlja unutar koje se provode programi primarne prevencije bolesti djece
- mr.spec. Ana-Marija Jagodić Rukavina, dipl.kineziolog, inovatorica Body tehnike, utemeljiteljica i voditeljica PBS Centra sportske izvrsnosti
- Daniela Beaković, spec.školske medicine, nutricionistica.

Praktičnu radionicu vodit će Morena Poglajen Carić, body instruktorica i dipl. fitness trenerica.

Hrvati su prema istraživanju WHO na visokom šestom mjestu pretilosti u svijetu, a pri dnu ljestvice što se tiče vježbanja zbog čega je potreban  preokret u životnim navikama.

Tribina je organizirana u Mjesecu hrvatske knjige u sklopu programa Ženska večer uz dobru knjigu, redovnog programa Gradske knjižnice i čitaonice Pula i udruge Aktivna.