Novosti

11/11/2015

Na sjednici Savjet mladih o Programu za 2016

Početkom tjedna u prostorijama Komunalne palače Savjet mladih Grada Pule održao je zadnju ovogodišnju sjednicu kojoj su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber i gradska vijećnica Diana Kukić Dasko.

Rasprava se vodila oko 4 teme dnevnog reda. Najviše vremena posvetilo se Programu rada Savjeta mladih za sljedeću godinu. Zaključeno je da će Savjet i u idućoj godini nastaviti podržavati projekte mladih i za mlade koji podupiru osvješćivanje mladih o važnosti zdravog života, bavljenja sportom, društvenoj odgovornosti i volontiranju za dobrobit zajednice. Također, Savjet će poduprijeti kandidaturu Grada Pule za Europsku prijestolnicu kulture 2020., a članovi Savjeta bit će direktno uključeni u koordinaciju svih projekata koji se odnose na mlade. Kao i ove godine, Savjet će organizacijski potpomoći natjecanja i projekte koji omogućuju mladima stjecanje praktičnih znanja i dodatnih kompetencija. Tu se prvenstveno misli na projekte Burza poduzetničkih ideja, Istrian Tourism Competition, Regional Case Study, Web Day i TEDX.

Grad Pula se prijavio na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih za izradu Lokalnog programa za mlade, a na Savjetu je da tokom naredne godine iskoordinira aktivnosti kako bi se isti izradio što kvalitetnije. Tako će se održati niz javnih rasprava, fokus grupa, radionica i sastanaka s mladima i donositeljima odluka u cilju detektiranja trenutnih problema među mladima te pronalaska rješenja koja će pripomoći da se dodatno poboljšaju uvjeti života mladih Pule.

Osim Programa za 2016. godinu, raspravljalo se o projektu UO za kulturu EASY TOWNS. Pročelnica UO za kulturu Jasmina Nina Kamber predstavila je mladima ciljeve projekta i objasnila koja je uloga Savjeta.

Kontinuirano će se educirati članove o ulozi Savjeta mladih u posredništvu između donositelja odluka i ciljnih skupina mladih kako bi se uspostavila produktivna i dugoročna suradnja.