Novosti

11/11/2015

Otvorena izložba mozaika Renate Trifković u Gradskoj galeriji

U Gradskoj galeriji Pula sinoć je otvorena samostalna izložba mozaika pulske akademske slikarice Renate Trifković. Riječ je o njezinom prvom samostalnom predstavljanju hrvatskoj publici, a svi zainteresirani moći će radove ove vrsne umjetnice pogledati do 1. prosinca, do kada izložba ostaje otvorena.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber otvorila je izložbu istaknuvši kako joj je velika čast što Pula ima mogućnost ugostiti umjetnicu s velikim međunarodnim iskustvom u stvaranju zidnog slikarstva i mozaika. ustvrdila je i kako djela koja umjetnica stvara dišu skladom vizije, namjene i vještine pokazujući njen impresivni talent kreativnog izražavanja.

Renata Trifković svoj je izuzetni talent i snažnu osobnost usmjerila ka zidnom slikarstvu i mozaiku. Stvaralačka snaga i kreativnost koje omogućuju njezino umjetničko djelovanje daleko su od utjecaja suvremenih trendova budući da njezino likovno stvaranje vibrira između sadašnjosti i memorija prošlosti. Senzibilitet ove umjetnice pripada novom vremenu koje se budi i koje će nadahnuće naći u drevnom sjećanju i mudrosti koje crpi iz stoljeća koja prethode modernizmu.
Autorica se u svojoj umjetnosti odlučila za umjetnost jasne forme u kojoj prevladava oblikovanje materije - kamena, stakla, zlata, paste. Njezina umjetnost voli konkretnost, a ne apstrakciju.