Novosti

17/11/2015

Završni koncert ciklusa Glazbenog poučka

Treći koncert ciklusa Glazbenog poučka održat će se u četvrtak, 19. studenog 2015. godine u 12.30 sati za osnovne škole, a u 13.30 za srednjoškolce u  Zajednici Talijana Pula - Circolo. Nastupit će Samanta Stell flauta i Nataša Dragun na flauti, a tema koncerta su "Flaute u vremeplovu". Na koncertu će se osim uobičajenih flauta moći čuti piccolo, alt flauta, sopran i alt blok-flaute, frula, panova frula i okarina. Program obuhvaća razdoblje od 6. do 21.stoljeća.

Ciklus edukativnih koncerata odvija se jednom mjesečno za vrijeme nastavne godine, u zimskim mjesecima, kako bi se održao kontinuitet glazbenih događanja. Ciljevi koncerata su predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače koristeći interakciju s publikom i multimedijalne prezentacije te približiti suvremenu glazbenu scenu u Istri mlađoj publici na njoj prihvatljiv način.

Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih glazbenih umjetnika. Riječ je o projektu koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule, a koji su zajednički pokrenuli Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika Istre i Upravni odjel za kulturu Grada Pule. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun.