Novosti

17/11/2015

U Rojcu održana prezentacija natječaja za pružanje asistencije osoba s invaliditetom

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva danas je u prostorima Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc održala prezentaciju Poziva za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom. Ove je godine nešto više od 600 osoba s invaliditetom na području Republike Hrvatske koristilo usluge osobnog asistenta, što pokriva tek oko 10% stvarnih potreba. Stoga ne čudi izniman interes za ovaj Poziv, o čemu svjedoči i veliki broj zainteresiranih predstavnika udruga osoba s invaliditetom na području Istarske županije koji su se odazvali prezentaciji.

Djelatnice Zaklade Tijana Biletić i Maja Marić pred okupljenim članovima Udruga predstavile su Upute za prijavitelje, kao i specifična pravila natječaja. Poseban je osvrt stavljen na tri prioritetna područja Poziva: osiguravanje osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osiguravanje usluga tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika, osiguravanje usluge videćeg pratitelja slijepim osobama koje su nesamostalne u kretanju. Riječ je o prvoj u nizu prezentacija, budući da će Zaklada predstaviti Poziv i u Rijeci, Ogulinu, Sisku te Zaboku.

Vrijednost natječaja iznosi 39.800.000,00 kuna, a rok za podnošenje prijava završava 30. studenog. Natječajnu dokumentaciju za ovaj Poziv Udruge mogu dostaviti putem pošte,  dostavljača ili osobno na adresu Zaklade (Riva 8, 52100 Pula).

Više o samom natječaju svi zainteresirani mogu pročitati na www.civilnodrustvo-istra.hr.