Novosti

18/11/2015

Umrežavanje školskih programa s institucijama koje dopunjuju obrazovne djelatnosti

Povodom umrežavanja srednjih i osnovnih škola s institucijama koje se bave djelatnostima primjerenim i primjenjivim programu školskog obrazovanja danas je u Zajednici tehničke kulture Pula održan radni sastanak.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, Patricija Smoljan, predstavila je projekte koje su značajni za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te je pozvala udruge i ustanove da se uključe u aktivnosti kojima bi međusobno mogli upotpunjavati tijekom i izvan školske godine.

Direktor Pula Sport d.o.o. Erik Lukšić, predstavio je projekt kojim se djeca i mladi, odnosno rekreativci, uključuju u sportske aktivnosti tijekom čitave godine, aktivnim sudjelovanjem u planiranim utrkama koje će se održati jednom mjesečno, tijekom deset mjeseci, na raznim lokacijama.

Gordana Restović ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival,ukratko je predstavila dugogodišnji program Film u školi koji se odvija u Kinu Valli - edukativan projekt koji ima za cilj približiti filmsku umjetnost djeci vrtićke i školske dobi, te razvijati kritičko promišljanje gledanja filmova. Producentica Nataša Šimunov naglasila je da je program pokrenut 2009. godine i otada broji više od 50.000 mladih posjetitelja, a svake se godine upotpunjuje dodatnim ponudama, pružajući školama iscrpne didaktičke materijale uz katalog filmova prilagođenom njihovoj dobi.

Helga Možà© Glavan iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva sa suradnikom Andrejom Pevecom prezentirala je projekte na kojim trenutno rade i pozvala djelatnike školstva da se priključe pri planiranju projekata koji se mogu kandidirati za sredstva iz europskih fondova.