Novosti

19/11/2015

Uspješno završen ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak

U organizaciji Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Istarskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, završen je treći, ujedno i zadnji, koncert edukativnog ciklusa Glazbenog poučka koji se održao u  Zajednici Talijana Pula - Circolo.  Nastupile su Samanta Stell i Nataša Dragun na temu "Flaute u vremeplovu".

Glazbenice su izvele niz poznatih skladbi kao što su Locatellijeva Sonata u E-molu, Tratinijevu Trois Trois sonatu u D-duru, Mozartov Duet br. 1 u G-duru, Korsakov Bumbarov let i još niz drugih skladbi na piccolo flautama, alt flautama, bas flautama, sopranu i okarinu.  Program nas je vodio kroz razdoblje od 16. do 21.stoljeća.

Koncertu su prisustvovali učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna te studenti Odjela za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u pratnji profesora.

Ciklus edukativnih koncerata odvijao se u periodu od rujna do studenog, a cilj mu je bio održavanje kontinuiteta glazbenih događanja i predstavljanje odabranih glazbenih pojmova, instrumenta, skladatelja i izvođača osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima na njima prihvatljiv način.

Aleksandra Golojka, voditeljica Istarskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, ujedno i organizatorica edukativnih koncerata, izrazila je zadovoljstvo suradnjom i postignutim rezultatima u nadi da je ovo tek početak u stvaranju nove publike među mladima.