Novosti

20/11/2015

Sedma noć kazališta u subotu u INK-u

Dvjema predstavama "Naša Antigona" i "Rinimo ga naprid" sutra, 21. studenog 2015. godine, u INK - Gradskom kazalištu Pula obilježit će se Sedma Noć kazališta, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije u INK-u.  
Praizvedba predstave "Naša Antigona" mlade autorice i članice Dramskog studija INK Lucije Brkić u kojoj glume članovi 7. grupe upriličit će se u 18 sati na sceni 5.K. Predstava je nastala pod mentorstvom dramskog pedagoga i umjetničkog voditelja DS, Aleksandra Bančića i asistentice Ane Rumak.
Nakon toga, u 20 sati na velikoj sceni, slijedi predstava Gorana Prodana "Rinimo ga naprid" u režiji Jasminka Balenovića koja je premijerno izvedena u travnju ove godine u programu Čakavske scene.
Predstava "Rinimo ga naprid" na rasporedu je i u nedjelju 22. te u ponedjeljak 23. studenog u 20 sati.
Ovogodišnja Noć kazališta u INK-u našla je svog pokrovitelja Ured zastupnika u EU parlamentu, gospodina Ivana Jakovčića, koji će jednoga od posjetitelja odvesti u Bruxelles u posjet EU parlamentu i Uredu istarske županije.
Naime, svaka kupljena ulaznica za predstave do ponedjeljka, kupcu daje šansu da baš on bude taj sretnik.
Izvlačenje dobitnika bit će javno, na sceni nakon odigrane predstave u ponedjeljak.
Zato, kako kaže autor adaptacije i prijevoda na čakavski dijalekt, Goran Prodan "Naš biljet ti je srića vela / Rinut ćemo te do Brisela / Biljet kupi dobit ćeš krela / Rinut ćemo te do Brisela".
Pod ovogodišnjim sloganom Bit(n)i ili ne bit(n)i?, uživajmo u sedmoj NOĆI KAZALIŠTA!, poručuju iz INK-a.