Novosti

23/11/2015

Brojni Puležani posjetili INK u sklopu Noći kazališta

U sklopu sedme Noći kazališta ove subote brojni Puležani posjetili su Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula u kojemu su se igrale dvije predstave, predstava Gorana Prodana "Rinimo ga naprid" te praizvedba predstave "Naša Antigona" mlade autorice Lucije Brkić u izvedbi sedme grupe Dramskog studija INK-a.

Predstava "Naša Antigona" nastala je pod mentorstvom dramskog pedagoga i umjetničkog voditelja Dramskog studija, Aleksandra Bančića i asistentice Ane Rumak, dok je predstava "Rinimo ga naprid" nastala u režiji Jasminka Balenovića u sklopu programa Čakavske scene.

Naime, kulturna manifestacija Noć kazališta, i ove godine okupila je više od 37 tisuća posjetitelja čime se može kazati da je opravdala ovogodišnji slogan "Bit(n)i ili nebit(n)i". Manifestacija je održana u 42 grada diljem Hrvatske, a u programu je sudjelovalo 85 institucija s preko 125 izvedaba. Gledatelji su, osim u predstavama, mogli uživati i u osamdesetak popratnih programa, kao što su druženja s glumcima, glazbeni performansi, te izložbe. Ove se godine inicijativi priključilo još sedam europskih zemalja, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Slovačka i Srbija.