Novosti

23/11/2015

Indi Bibić Kostić osvojila 1. mjesto na Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara

Indi Bibić Kostić, učenica četvrtog razreda pulske Strukovne škole osvojila je 1. mjesto na Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara u kategoriji šminka za mladenke. Natjecanje je  održano u Zagrebu u organizaciji Hrvatske obrtničke komora - Ceh frizera i kozmetičara, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. 

Na prvenstvu su, pod mentorstvom nastavnica Ivne Škoro, Milene Šverko i Ljiljane Damjanić Čaušević, sudjelovale četiri učenice Strukovne škole: dvije šminkerice i dva modela. Model pobjednice bila je Dora Vukić, čiju je frizuru izradila učenica trećeg razreda Karolina Mileta pod mentorstvom nastavnice Renate Sviben. Prema riječima mentorice Ivne Škoro, nije riječ o klasičnom beauty make-upu, nego o umjetničkom izričaju. Nadodala je kako se natjecanje prvi put odvijalo prema standardima Svjetske organizacije za promociju edukacije frizera i kozmetičara, pa je i žiri bio međunarodni.

Ivo Bebek, ravnatelj Strukovne škole u ime svih djelatnika i učenika Škole čestitao je pobjednici na ovom velikom i zapaženom uspjehu te se zahvalio mentoricama na tome što su učenicama nesebično prenijele svoje znanje i iskustvo. "To dokazuje da naše škole obrazuju kadar ne za Zavod za zapošljavanje, nego onaj koji je spreman za prva mjesta", rekao je Bebek.