Novosti

25/11/2015

Pozivamo maškarane grupe da sudjeluju na drugom pulskom Karnevalu

U prostorijama Turističke zajednice Pula održana je danas konferencija za medije na kojoj je najavljen drugi po redu pulski Karneval.

Predsjednik gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek pohvalio je u ime Grada Pule sve organizatore festivala zbog upornosti i velike želje za prenošenjem starih maškaranih običaja Istre na nove generacije. "Pozivam sve građane Pule, kao i stanovnike manjih okolnih mjesta, da se pridruže veseloj povorci koja će započeti 30.01.2016. godine kako bismo se svi zajedno potrudili da tog dana Pula zasjaji u pravom "karnevalskom štimungu", istaknuo je Cvek.

"Već 16. siječnja maškare preuzimaju ključeve grada, a konačno paljenje pusta održat će se 9. veljače.  Nadam se da će i ove godine odaziv biti velik te da će se Karnevalu pridružiti i nove maškarane grupe, uz ove koje su dosad već nastupale", naglasila je direktorica pulske TZ Sanja Cinkopan Korotaj.

U ime karnevalske grupe Veli vrh - Valmade Zdravko Juran izrazio je želju da se ove godine posebno angažiraju mladi, s porukom da u našoj Puli "triba zakantati i biti domaći", budući da su maškare stara tradicija Istre i Kvarnera još iz doba staroga Rima.

Damir Pletikos Koroman iz "Udruge očuvanja domaće beside i maškara Puljštine" istaknuo je kako očekuje približno jednak broj učesnika kao i protekle godine. Tadašnji prvi Pulski karneval pobudio je veliki interes građana, a Pula je pokazala da može imati veliki karneval unatoč tada izrazito hladnom vremenu.

Zainteresirani građani i udruge na Karneval se mogu prijaviti putem internetske stranice TZ-a ili dolaskom u TZ (Forum 3). Prijave se primaju i putem e-maila tz-pula@pu.t.com.hr.