Novosti

27/11/2015

Svečano obilježena 24. godišnjica osnutka Instituta Ivo Pilar

U dvorani gradske vijećnice u Puli jučer je svečano obilježena 24. godišnjica osnutka Instituta za društvene znanosti ivo Pilar.

Mnogobrojne okupljene akademike i znanstvenike uvodno je pozdravila zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci uručivši im prigodne poklone s porukom kako je rad ovog instituta, a posebno njegovog područnog centra u Puli, od iznimne važnosti za razvoj grada i cijele države. "Moram kazati kako je zaista pohvalno što mladi znanstvenici s našeg područja imaju ovakvu instituciju koja im pruža potporu na njihovom obrazovnom putu. Obrazovanje je za Grad Pulu jedna od najbitnijih karika." - istaknula je Puh Belci.

Ravnatelj Instituta prof. dr. sc. Vlado Šakić zahvalio se na ugodnom prijemu poručivši kako se Institut prije svega bavi manje selektivnim društvenim temama uz znanstveno-istraživački i stručni rad u području društvenih i humanističkih znanosti, te kako su do sada izdane brojne publikacije u suradnji s mnogim županijama, gradovima, općinama i ustanovama za visoko školstvo.

Voditelj pulskog Područnog centra Instituta za društvene znanosti ivo Pilar dr. Stipan Trogrlić istaknuo je kako se ponosi znanstveno-istraživačkim radom iz povijesti predstavivši ukratko svoja istraživanja o ulozi Katoličke crkve u istarskom društvu.