Novosti

30/11/2015

Osnivanje Mreže za inkluzivnu zajednicu

U utorak, 1. prosinca 2015. godine u 9.30 sati u Komunalnoj palači (Trg Forum 1, 52100 Pula) održat će se konferencija za medije u povodu osnivanja Mreže za inkluzivnu zajednicu u sklopu projekta "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti" kojega Grad Pula provodi u partnerstvu s Udrugom za promicanje stvaralaštva Art studio i Društvom sportske rekreacije UPAS-om.

Na konferenciji za novinare, u ime partnera na projektu, govorit će pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Irena Peruško, ispred Udruge Art studio voditeljica projekta Jovana Prusac-Fabris te predstavnik UPAS-a Ozren Catela.

Cilj projekta je osnažiti male organizacije civilnog društva u lokalnoj zajednici za prijavu na Europski socijalni fond, osnažiti ih za upravljanje volonterima, zatim razvijati inovativne umjetničke i sportske volonterske programe za osobe s invaliditetom te promicati primjere dobre prakse. Mreža za inkluzivnu zajednicu objedinit će organizacije civilnog društva koje u svoje aktivnosti imaju namjeru uključiti osobe s invaliditetom kao volontere.